17 Ekim 2009 Cumartesi

I love this game



Brezilyalılar futbolun güzelliklerini ortaya koymayı çok iyi biliyorlar. Futbol onlar için Joga Bonito değil mi zaten.

Valencia-Barcelona



Valencia' nın rakibine gözdağı vermek için yayınladığı videoyu izlemiştik. Bu videoyu İspanyada şiddetle uğraşan komisyonun sert bulduğunu belirtmiştim. Bunun üzerine Valencia bu yeni videoyu yayınladı. Muazzam bir protesto, tebrikler Valencia.

Valencia-Barcelona



Bu gece saat 23.00 de ntv den yayınlanacak olan Valencia-Barcelona maçından önce Valencia sitesinden yayınladığı bu video ile rakibine gözdağı verdi.

Bu video İspanya futbolunda şiddetle uğraşan komisyon tarafından sert bulundu.

13 Ekim 2009 Salı

....yerinde olmak vardı-4




Real Madrid'in ısrarla satmak istediği futbolcu Rafael van der Vaart'ın manken eşi Sylvie van der Vaart.Ne diyelim Rafael van der Vaart'ın yerinde olmak vardı...

Ercan Saatçi


Ercan Saatçi "Kayınbabam sayesinde bu hızla Başbakan bile olurum heheyt"
Ve bu da oldu.Bu aralar, güzel ülkemizde ilkler oldukça çoğalıyor.Manken olup şarkıcı olmaya çalışanları, şarkıcılığı adam gibi yapmadan oyunculuğa heveslenenleri çok görmüştük.Ama Ercan Saatçi, kariyerine kazandırdığı (aslında başkalarının kazandırdığı) ivmeyle birlikte Hürriyet gazetesinin spor müdürlüğüne getiriliyor.Galatasaraylılar;Fenerbahçeli olmasından, Fenerbahçeliler ise kendi takımlarından olmasından dolayı destek yada şikayet durumundalar.Tamam basın dünyasında bir sürü Galatasaraylı ve Fenerbahçeli var.Fakat hepsinin bir gazetecilik geçmişi,Bab-ı Ali yokuşunu çıkmışlığı var.Olayın aslında taraftarlıktan daha çok, bir şarkıcının bu ülkenin en büyük gazetelerinin birinde nasıl spor müdürü olabileceğini kurcalamak lazım.Babannem boşuna demiyor,zengin kızı al diye.Kesin Ercan Saatçi,babanne sözü dinleyip, Özkök'lerden kız almış.

Erhan Telli vs. İbrahim Yazıcı


Erhan Telli "Rijkaard'ı yollayacağım hahhaha"
Erhan Telli, uzun bir zamandır Galatasaray Teknik direktörü Frank Rijkaard ile ilgili haberler yapıyordu."Aha gitti,haftaya gidiyor,ucuz uçak bileti bulsun gidecek" tadında haberleri,(dikkat edin haberi demiyorum,en az 3-4 defa buna benzer habercik yaptı) Galatasaray taraftarları tarafından eminiz ki pek itibar görmüyordu.

İbrahim Yazıcı"Sizin için vurdum başkan" Adnan Polat"Saolasın niahaha"
Bugun ise,Bursaspor başkanı İbrahim Yazıcı, Erhan Telli'nin İbrahim Yazıcı'yı kaynak göstererek yaptığı, "Fatih Terim istifa etmedi. Bunu Özgener duyurdu" haberine biraz sert bir karşılık verdi.Öğrendiğimize göre, İbrahim Yazıcı ve ekibi, Erhan Telli'yi tartaklamışlar.Tamam İbrahim Yazıcı'nın yaptığı çok büyük bir yanlış.E Erhan Telli,sana ne demeli?! Umarız, İbrahim Yazıcı yanlışını kabul eder, en önemlisi Erhan Telli haber yapmak ile sallamak arasında ki o büyük farkı kavrayabilir.(Ohh canıma değsin Erhan Telli.)

Yılmaz Vural


Yılmaz Vural"Kol gibi gol"
Ve beklenen oldu.Yıllardır, "Şu Feneri bana versinler,ligin anasını ağlatırım" diyen Yılmaz hoca, bu defa da milli takıma talip oldu.Teknik direktörlük kariyeri boyunca tam 18 farklı takım çalıştıran Yılmaz Vural'ın gözü şimdi de Milli Takım'da.

''En azından ben varım mesela. 25 yıldır bu ligde çalışıyorum. Eğitimim var. Yabancı dilim var. Bize verilen imkanlarla neler yaptığımız belli. Milli takıma çok futbolcu yetiştirdik. Ben kendimi aday görüyorum, ama bir tane gazetede adımız geçmiyor. Demek ki işin uzmanlık boyutuna bakılmıyor. O yüzden biz de 'Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi yok' misali, Türkiye'de futbolu yönetenlere içimizden içimizden kırılıyoruz. Yeteri kadar deneyim isteniyorsa tecrübeliyim. Avrupa'yı biliyorum. Daha düne kadar bu ülkede pro lisans sahibi olan sadece bendim. Bu ülkeyi benden daha iyi tanıyan biri olabilir mi? İki tane akademi bitirmişliğim var. Yabancı istiyorlarsa, ben aynı zamanda Alman vatandaşıyım.''


Zaten, Kazım çok ukala davranıyordu.Adam etse etse döverek Yılmaz Vural eder.Tekmene kuvvet hocam!!

Fatih Terim


Fatih Terim:"Adamın asabını bozmayın dalarım ha"

Ve Fatih Terim istifa etti.İmparatore, zaten biten ama matematiksel olarak devam eden ,2010 Dünya Kupası'na katılamamamız üzerine Ermenistan maçından sonra görevi bırakacağını açıkladı.Türk futbol tarihinin (tartışmaya bile gerek yok) en başarılı teknik direktörü, yaptığı yanlış kadro seçimleri ve takımın bir türlü beklenen oyunu oynamamasından dolayı zaten büyük bir eleştiri altındaydı.Bu ülkede, elin dışardan gelen teknik direktörünün maaşıyla aynı maaşı almasına rağmen, uzun bir süre maaşı konuşuldu.Hayır anlamadığımız, 3 büyüklerin hocalarının aldığı maaştan, çok fazla bir maaş da almıyordu.Atletico Madrid ile görüştüğü konuşuluyor.Bekleyelim görelim...

Galatasaray Eskileri 2009-2010 sezonu

Hayat başlı başına bir oyundur zaten.Büyük bir çoğunluğun,istekleri,hayalleri hiç olmaz.Kimisinin olur olmasına ama, kısa bir rüyadır sadece.Sonra biter, eski hayatlarına dönerler.
"Ümit Karan-Cihan Haspolatlı-Saidou"
Felsefik bir girişten sonra (benim felsefem bu kadar), son yıllarda Galatasaray altyapısından yetişmiş yada bir süre Galatasaray da top koşturup, tekrar "Anadolu topçusu" moduna giren bir 11 yapalım bugün.Unuttuklarım olursa hatırlatın, hatası olanların topuklarına sıkalım.

Kaleci: Orkun Uşak (Manisaspor): Taraftarların "Manyak,deli" ve benzer lakaplar taktığı Orkun, Galatasaray altyapısından yetişme.19 yaşında ayrıldığı eski klübüne,27 yaşında geri döndü.2 sene boyunca başarılı maçları oldu.Maç içinde yaptığı entresan hareketleri ve takımı gol attıktan sonra ki "yaba daba duu" nidaları uzun süreler hafızalaramızdan silinmeyecektir.Orkun 2009-2010 sezonu başında Ufuk Ceylan transferi karşılığında Manisaspor'a verildi.

Sağ Bek: Cihan Haspolatlı (Ankaragücü) : Bir başka "devşirme sağ bek" daha.Sağ bek pozisyonu, Cihan sayesinde, oynanması en zor pozisyon olan pozisyon olarak kabul edildi."Adam sağ bek değil ortasaha" söylemleri o zamanlar başladı.30 yaşındaki Henry sol forvet oynamaya alıştı ama Cihan, Galatasaray da kaldığı 5 sene boyunca alışamadı.Başarılı maçları bir elin parmağını geçmeyen Cihan, 2007-2008 sezonunda Bursaspor'a transfer oldu.Her Anadolu takımının aradığı topçu statüsünde gezmeye devam ediyor.

Sol Bek:Ferhat Öztorun(Trabzonspor):Galatasaray'ın 2000'lerde ki kadrosundan sonra en fazla sorun çektiği bölgelerden biri de sol bekti.Gerets kendisini(ve Uğur'u) Fenerbahçe deplasmanında oynattıktan sonra,Galatasaray'da ki kariyeri düşüşe geçti.Hakan Balta transferinde Manisaspor'a verilen Ferhat, futbol yaşantısını başarılı bir şekilde Trabzonsporda sürdürüyor.

Defans: Orhan Ak(Manisaspor): Kendisi Galatasaray'da sol bek oynadı.Fakat Galatasaray eskileri arasında defans oyuncusu sıkıntısı nedeniyle,stoperde görev verdik.Sol bekte ki performansını burda gösterirse,halimiz duman.Yetersiz olmasına rağmen ara sıra başarılı maçları olmuştur heralde.Ben hatırlamıyorum ama.

Defans: Rigobert Song(Trabzsonspor):Kamerun Aslanı, Galatasaray'da oynadığı süre boyunca taraftarın en sevdiği yabancı oyunculardan biri olmuştu.Arada sırada attığı gollerden sonra yaptığı Aslan Pençesi hareketi sayesinde, hala Galatasaray taraftarlarının kalbinde yeri bulunmakta.Trabzonspor da bir var bir yokları oynuyor şu vakit.

Sağ Kanat:Okan Buruk(Belediyespor): 2000 Uefa Şampiyonu olan takımının değişmez oyuncularından biriydi.Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra İnter ve Beşiktaş maceralarından sonra, tekrar kürkçü dükkanına geri döndü.Geri döndü fakat pek fazla maçta oynama şansı bulamadı.Şu anda Belediyespor'un kaptanlığını yapmakta.

Sol Kanat:Mehmet Güven(Manisaspor): Ortasaha da ve ön libero da oldukça başarılı olan(!) Mehmet Güven'i, biz sol kanata koyduk.Fakat serbest görev veriyoruz.İstediğini yapabilir.Sadece toptan uzak dursun yeter.Kendisi Galatasaray alt yapısından yetişen en yeteneksiz oyunculardan biri olmaya adaydır.Ufuk Ceylan transferi sonucunda Manisaspor'a verildi.Sanırsak ki birkaç sene sonra 1.lig de bir takımda futbol yaşantısını sürdürmeye başlar.


"Volkan top sektirebilirkene"
Orta Saha: Volkan Arslan(Ankaragücü): 2003 sezonunda Kocaelispor'dan gelen Volkan Arslan'ın tek başarılı maçı, Ali Samiyen de 2-0 Galatasaray'ın kazandığı Fenerbahçe derbisidir.Onun dışında bir kaç adetcik uzun şutundan başka hiçbir artısı ve katkısı olmamıştır.Zaten şu anki futbol yaşantısı da bunu kanıtlar.Kendisi 3 yılda 4takım değiştirerek Anadolu topçusu niteliğine bürünmüştür.

Orta Saha: Saidou(Kayserispor): Galatasaray'a geldiği sezon transferi oldukça eleştirilmişti.Saidou'nun yerine alınan Japon İnamoto, Saidou'nun ne kaliteli topçu olduğunu cümle aleme göstermiştir.2 senelik Galatasaray macerasından sonra Fransa'nın Nantes takımına transfer olan Saidou, futbol yaşantısını Kayserispor da sürdürmektedir.

Forvet: Necati Ateş(Antalyaspor): Galatasaray'da ki ilk 2 sezonu muhteşem olan Necati, daha sonra aldığı kilolar ve geçirdiği sakatlıklar yüzünden gözden düştü.Tam anadolu topçusu moduna gireceği zaman R.Sociedad transferi, belki Avrupa'da eski günlerine döneceğini düşünmemize sağlasa da,Necati bu takımda oynadığı 33 maçta sadece 1 gol atabildi.Futbol hayatını Antalyaspor da sürdürüyor.

Forvet: Ümit Karan(Eskişehirspor):Galatasaray da geçen 8 koca yıl.Oynanılan bir dünya maç,atılan yaklaşık 160 gol.Ümit Karan, son 2 sezonuna kadar Galatasaray'da oldukça başarılı maçlar çıkartmıştı.Son sezonunun "0" çekmesi sonucunda ve takım da başlayan gençleştirme operasyonu sonucunda sezon sonunda takımdan ayrıldı.Eskişehirspor'un kaptanlığını yapan Ümit, hala eski günlerine oldukça uzak bir görüntü sergiliyor.